Cukrářský kurz s Yvonou
nejbližší kurzy 11. září a 20. listopadu 2025 vždy od 17:00
rezervace níže u jednotlivých kurzů
Jak pracovat s odpalovaným těstem a jak si poradit s vánočním cukrovím přijede ukázat zkušená brněnská cukrářka Yvona Procházková.
Účastníci kurzu nepotřebují přinést vůbec nic! Na místě budeme sledovat přípravu a průběh pečení. Yvona nám vše ukáže a podrobně vysvětlí, přidá i soukromé tipy a rady. Délka kurzu je přibližně 90 minut a v jeho závěru společně ochutnáme výsledky práce u šálku kávy nebo čaje a dostaneme krabičku se vzorečky dalších variant zdobení, které Yvona připraví předem.
Počet účastníků kurzu je omezený, rezervujte si proto své místo předem!

Cena: 300 Kč
Cena: 400 Kč
Hrníčkové dortíky – cupcake (angl. cup – hrnek, cake – dort) mají původ v Americe někdy na konci 19. století. V poslední době se jejich obliba vrací, nejspíše z nostalgie. Jsou velmi populární nejen v USA, ale cupcakeová mánie přišla i do Evropy, tedy i k nám. Není zcela jasné, zda se jmenují podle kovových hrnečků, ve kterých se tyto dortíky pekly, nebo podle toho, že poměr surovin na těsto se odměřoval hrnečky namísto složitého navažování. Těsto připomíná dortový korpus, základní recept se skládá ze čtyřech halvních položek: jednoho hrnku másla, dvou hrnků cukru, tří hrnků mouky a čtyř vajec. Pro jejich pečení jsou vhodné formy na muffiny, které svým tvarem také připomínají. Jsou však z tekutějšího těsta a po upečení nahoře hladké, což dovoluje bohaté zdobení různými krémy, potahováním nebo poléváním jako dorty. Mohou se vydlabat a nastříkat do nich ovocné nebo krémové náplně, na jejich povrch lze klást ovoce, cukrové nebo marcipánové ozdoby, čokoládu a nejrůznější sypání. Luxusní vzhled jim lze dodat závěrečným posprejováním potravinářskými spreji.


připravujeme...



